Mercedes E63 AMG S Т-модел: комби за пистата

Main July 9, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 10360 views | no comments

При този звук децата се разболяват от „автомобилния вирус“ за цял живот – така представя преживяването си в суперпотентния Mercedes нашият колега Мануел Иглиш, докато се опитва да противодейства на страничното ускорение, което си играе с тялото му на задната седалка. Benz-ът действа упойващо не само на малчуганите: възрастните откачат, когато се потопят в морето от въртящ момент – цели 800 Нм, които се изсипват върху задната ос при Performance Package. Да, само върху нея.
Дори и с опционалния блокаж на диференциала пилотът на тази модификация има две възможности: или да ускорява съвсем нежно на излизане от завоя, или да го вземе с вратите напред. Казано с други думи, и в двата случая губи време при промяна на посоката. Затова инженерите на Mercedes взимат решението да имплементират двойно задвижване. То не се различава много от това на по-слабите Е-класи, с изключение на някои усилени AMG елементи. Освен това две трети от мощността отива към задните колела, а при „цивилните“ версии – само 55 процента.
Задвижващата 4х4-система добавя 70 кг към теглото на автомобила, но тестваната от нас модификация S е малко олекотена заради липсата на стъклен покрив и по-малкия с 14 л резервоар. Изпитаният от нас Mercedes е с 28 к.с. по-мощен от „обикновения“ Performance Package и към двойното задвижване разполага и с блокаж на задния диференциал, както и със специални тампони.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...