Четириколка с двигател на Ferrari и трансмисия от BMW M3

Main October 29, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 14305 views | no comments

Френската компания Lazareth, специализирана в изработка на поръчкови автомобили и мотори, представи новия си проект – четириколка, задвижвана от двигател на Ferrari. Превозното средство се нарича Wazuma V8F Matt Edition, а някои го наричат Quad form Hell. Базирано е на Wazuma R1, подобен модел, но с двигател от Yamaha R1.
Wazuma V8F се задвижва от 3-литров V8 агрегат на Ferrari, куплиран с 6-степенна сeквенциална трансмисия от BMW M3. Агрегатът произвежда 250 к.с. и е пригоден да работи с инжекционна система от Yamaha R1, a трансмисията е напълно ревизирана и пригодена за работа на кормилото на четириколката.
Wazuma V8F Matt Edition предлага Momo джанти със спирачни апарати Brembo с 324 мм дискове. Окачването е специфично, съставено е от четири хоризонтални амортисьора. Гумите отпред са с размери 285-30ZR18, а отзад – 315-30ZR18.
Четириколката тежи само 650 кг, максималната скорост е 322 км/ч. Впечатляващото и уникално возило не е хомологирано за обществени пътища. Стандартната Wazuma V8F струва около 250 000 долара, а специалната Matt Edition версия няма точно определена цена, но със сигурност ще е доста по-скъпа.Видео

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...