Рискът от смърт при шофьорите намалява

Main December 19, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5655 views | no comments

Шофьорите живеят опасно. Или поне в сравнение с пътниците във влака: числата, които Съюзът на железниците в Германия представи в Берлин, са като цяло положителни. В периода 2004 - 2012 рискът от смърт в кола срещу риска човек да бъде убит във влак е 54 пъти по-висок. Преди две години обаче рискът е бил дори 67 пъти по-висок. В сравнение с миналата година нещата не се променят особено (55 пъти).
Управляващият директор на Съюза на железниците в Германия Дирк Флеге заяви, че сигурността на движението става по-важна, но основните аргументи при избора на начин за придвижване остават цената, времето за пътуване и грижата за околната среда. Намаляването на риска се отнася и за автобусните пътници, при които рискът все още е 3,5 пъти по-висок (2011: пет пъти по-висок). За подобрението на ситуацията допринася непрекъснато намаляващият брой на смъртни случаи, които тази година според прогнозите ще бъдат около 3250. Преди десет години броят на жертвите е бил около два пъти по-висок (6613). Цифрите на Федералното статистическо бюро са низходящи в продължение на години, което потвърждава, че пътищата в Германия стават все по-безопасни.
В сравнение с Европа като цяло, в Германия отношението жертви/изминато разстояние е 2,7, което е под средното ниво (3,8). По-безопасни са само Холандия (1,9), Великобритания (1,9) и Швеция (2,5). За съжаление лидер е Румъния с 15,1 смъртни случая на един милиард километра, следват Латвия (10,9) и Унгария (9,9).

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...