Новият Audi A3 Cabrio е по-голям, но по-лек

Main September 9, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8025 views | no comments

Audi представя новия си компактен четириместен кабриолет в лицето на A3. Откритата версия на модела идва с олекотена маса, нови двигатели, високотехнологични асистиращи системи и добре пропорциониран дизайн.
Audi A3 Cabriolet е пораснал спрямо предишния модел, при това с почти цяла педя или 18 см на дължина (от 4,24 на 4,42 м), колесната база се е увеличила от 2,58 на 2,60 м, а широчината – от 1,77 м на 1,79 м. За сметка на това на ръст автомобилът се е смалил с 15 мм. С това цялостно прекрояване кабриолетът се е сдобил с още по-спортно-елегантно излъчване. Има и още една положителна страна – пространството в багажника е пораснало с 60 л и достига до 287 л.
Предницата е доминирана от плоски фарове, които се вписват в хоризонталната линия на бронята. LED светлините са опция, за сметка на това единствено Audi предлага предлага в компактния сегмент възможност за контрол на нивото на предните фарове. Рамката на ветровото стъкло е изработена от алуминий. Лента от същия материал опасва колата.
A3 Cabriolet е класически представител на своя вид – с мек сгъваем покрив, разпъван над олекотена кинаметична конструкция от сплав от магнезий и стомана. Напълно автоматичното отваряне става за по-малко от 18 сек дори при скорост от 50 км/ч.
Системите вкарват интернет в автомобила и навигацията му ползва Google Earth и Google Street View като източник за онлайн трафик информация. Разбира се, можете да споделяте пътуването си във Facebook и Twitter.
Два от двигателите са TFSI с мощност 140 к.с. и 180 к.с. от 1,8-литров работен обем. 2.0 TDI развива макс. мощност 150 к.с. В гамата ще влязат и 1.6 TDI (110 к.с.), както и 2.0 TFSI (300 к.с.) за S-версията. Всички силови агрегати са с директно впръскване, турбопълнене и start-stop системи.
Първоначално 1.8 TFSI ще се куплира със 7-степенна S tronic трансмисия, докато 1.4 TFSI и 2.0 TDI вървят с механични 6-степенни предавателни кутии. По-късно производителите ще предложат и системата quattro за компактния кабриолет.
Върха на гамата ще краси версията S3, която първоначално ще дебютира с 2.0 TFSI (300 к.с.) и 380 Нм. С този мотор и 6-степенен S tronic тя ще спринтира от място до 100 км/ч за 5,4 сек. Очаква се комбинираният разход на гориво да е 7,1 л/100 км.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...