Дакар 2014: X-Raid превзе подиума в етап 10

Main January 16, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 5545 views | no comments

Нито гъстите облаци „феш феш“, нито жестоките дюни и миньорските пътища успяха да попречат на Monster Energy X-Raid Team да грабне първите три места в етап десет на Рали Дакар вчера.
Натискайки своите MINI -та в продължение на 631 километра, от Икике до Антофагаста, състезателите на Monster Energy – Стефан Петерханзел и Нани Рома, се впуснаха в преследване на етапния победител и заводски пилот на X-Raid – Насър ал Атия, завършвайки съответно втори и трети.
Въпреки, че Петерханзел не можеше да се мери с темпото на Ал-Атия, с второто си място френската легенда се доближава още повече до водача в генералното класиране – Нани Рома.
След последните няколко кошмарни дни за друг представител на Monster Energy X-Raid – Кристоф Холовчик, с навигатор Константин Жилцов, във вчерашния късметът му се обърна. Въпреки малките проблеми с навигацията екипажът успя да пресече финала в Антофагаста пети, затвърждавайки шестото си място в генералното класиране.
Техният съотборник – Орландо „Орли“ Теранова, също се справи отлично и завърши на седма позиция, само на две минути зад Холек. Аржентинецът се доближава все повече до Жиниел де Вилиерс, заемащ петото място в генералното класиране, с преднина от едва 20 секунди.
С наближаването на големия финал във Валпарайсо на 18 януари напрежението се натрупва и всеки километър е от значение. Смятан от повечето пилоти за най-важния в Дакар 2014, етап 11 ще подложи на изпитаниe хора и машини. 749 км ще бъдат изминати само за един ден, а пътят ще преминава през реки, дюни и най-сухото място на планетата – пустинята Атакама.

 
Keywords:   Off Road
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...