Zetros: Груб, луксозен офроуд кемпер

Main September 2, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 13160 views | no comments

Чудите се каква е тази военна машина от снимката? Всъщност е луксозен кемпер с каросерия от карбон. Именно такъв е дебютиралият на салона за каравани в Дюселдорф Mercedes-Benz Zetros. Каросерията му е изработена от Hartmann Spezialkarosserien. Той е високопроходим като Unimog, носи товар като камион и отгоре на всичкото е луксозен. Кабината му е разположена пред двигателя, което улеснява влизането и излизането. С това чудо минавате навсякъде благодарение на перманентното задвижване и на четирите колела, високия клиренс, 7,2-литровия двигател с макс. мощност 326 к.с., съчетан с BlueTec технология за повече икономичност (честно казано, не ни се мисли за разхода!) и 6-степенна автоматична трансмисия. Елегантно боядисаният в сребърен металик кемпер е качен на офроуд гуми 16.00 R 20. Кабината и другото помещение са свързани с пасаж.
Дължината на каросерията е 5,6 м, а широчината – 2,4 м. Стените, покривът и подът са изработени от еднокомпонентни галванизирани и покрити с пластмаса панели с дебелина от 100 мм. Отзад е организирано пространство, способно да превозва мотоциклет, който товарим в кемпера с помощта на хидравличен повдигач.
Жилищната площ е обзаведена повече от изискано – каменен под, естествено дърво, стъклена душ-кабина. L-образен диван и кухненски бокс заемат централната секция там и са допълнени от баня с умивалник, тоалетна и отделна душ-кабина. Отзад е разположено голямо двойно легло. Какво повече му трябва на човек? Е, може би разглезващи подробности от рода на аудиосистема Bose, декоративна мозайка в банята, климатик, резервоар за 300 л прясна вода и още един за 600 л дизел?
От цялото това описание можем да добавим, че може да е високопродим като Unimog и да е тежкотоварен, но луксозното му обзавеждане е досущ като в малка моторна яхта.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...