Zagato прави юбилейни издания за Aston Martin

Main July 22, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8445 views | no comments

Открай време Zagato разработва специални каросерии за Aston Martin и от това партньорство се раждат легендарни модели като DB4GT Zagato от 1960 г. Приятелството между двете култови марки е от над половин век. Тази година британската става столетник, така че това си е голям повод да се пусне юбилеен Aston Martin Zagato. Вече е потвърдено, че ще има два специални модела, единият на базата на кабриолета 2013 DB9 Volante, предназначен за американски клиент. Другият ще се появи и версия на базата на 2013 DBS coupe.
DB9 Spyder Zagato Centennial е проектиран за американския колекционер Питър Рийд. Юбилейното купе пък е поръчано от млад японски предприемач.
Дизайнът и на двата автомобила е вдъхновен от DB7 Zagato от 2002 г., което беше толкова популярно, че всичките 99 екземпляра бяха продадени дори преди официалното представяне на автомобила на изложението в Париж същата година. Същият екип от специалисти, воден от Андреа и Марела Загато, работи и върху последните съвместни творения на двете компании.
В Aston Martin DB9 Spyder Zagato Centennial по чудесен начин преливат характерните за Aston Martin и Zagato елементи.
По отношение на техниката не са направени интервенции, така че и двата автомобила са задвижвани от 6,0-литровия V12 на Aston Martin с макс. мощност 510 к.с.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...