Maserati потегля на поход през три окeана

Main October 12, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5195 views | no comments

Автомобилите с тризъбеца на Нептун и повечко хром редовно красят всяко уважавано яхтено пристанище. Връзката между Maserati и лодките е отколешна и никак не е имагинерна. В действителност двигателите на тази марка са задвижвали редица пропелери на състезателни лодки от аквамоторните шампионати. Точно сега обаче производителят от Модена се насочва към различен вид пътешествия - с вятър и платна. 70-футовият еднокорпусен ветроход е регистриран под знака и името на Maserati. Състезателната яхта е изработена от карбон и вече има зад гърба си едно околосветско пътешествие - за периода 2008-2009 г. Сега в още по-олекотена форма (-10%) с това Maserati ще плават шкиперът Джовани Солдини и неговият 9-членен екипаж. Намерението им е да счупят рекорда за три океански маршрута - от Кадиз до Сан Салвадор, от Маями за Ню Йорк и от Ню Йорк до Лизърд Пойнт, Великобритания.
Maserati далеч не е единственият автомобилен производител, който участва в яхтен проект. Припомняме известната регата Volvo Ocean Race, на свой ред Audi спонсорира MedCup, BMW Oracle, и преходът Pangea, свързан с името на Mercedes.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...