Alfa Romeo 4С трупа по 1 к.с. на всеки 4 кг

Main February 12, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6630 views | no comments

Новият двуместен компактен супермодел на Alfa Romeo със средно разположен двигател и задно предаване е готов за световния си дебют на салона в Женева. 4C ще излиза от завода на Maserati в Модена, натрупал опит с Alfa Romeo 8C Competizione. Доставките на новия модел започват от 2013 г. и с тях италианската марка отбелязва триумфалното си завръщане в САЩ.
Дължината от по-малко от 4 м е съчетана с широчина от 2 м, височина от едва 1,18 м и колесна база малко под 2,4 м.
Двигателят е изработен изцяло от алуминий и е 4-цилиндров турбобензинов с работен обем от 1750 куб. см. Той ни е познат от версията Quadrifoglio Verde на модела Giulietta. Макс. му мощност е 240 к.с., а масата на модела – 850 кг, сочат предварителните данни. Засега официалното становище по въпроса е, че на всеки 4 кг от масата на автомобила се пада по 1 к.с. Трансмисията е новата автоматична TCT с два сухи съединителя с възможност за смяна на предавките с лостче от волана. 4С ще е и със селектор Alfa DNA с три режима – динамичен, натурален и всесезонен.
Alfa Romeo 4C произлиза директно от едноименната концепция, дебютирала на Женевския автомобилен салон през 2011 г. Серийният Alfa Romeo 4C ползва технологии и материали, дошли директно от традициите на марката на попрището на спортните суперколи, както и от 8C Competizione. Формулата е класическа – въглеродни влакна, алуминий и задно предаване.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...