101-годишен подари електромобил на 85-годишната си жена

Main August 1, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 8215 views | no comments

Американецът Едвар Гейне, 101-годишен ветеран от Втората световна война, подари електрическия автомобил с удължен пробег Chevrolet Volt на значително по-младата си 85-годишна съпруга, като за целта върнал своя Jaguar и доплатил.
Щедрият съпруг спрял да шофира преди около три години, но жена му продължила. Гейне управлявал автомобили от 16-годишен, като първата си кола придобил през далечната 1937 г. и има общо 82 години шофьорски стаж. Твърди, че за цялото това време е аварирал само четири пъти, като е попадал само в незначителни ПТП.
Съпрузите избрали возилото, защото искали да бъдат в крак с новите технологии. Двойката си купила електромобила на разсрочено плащане за две години, тъй като ветеранът смятал, че до това време тази технология ще остарее и ще се появи по-нова. Гейне не смята, че ще доживее дотогава, но вярва, че съпругата му ще се радва на още годинки.
Chevrolet Volt e задвижван от електромотор с мощност 150 к.с., литиево-йонни батерии и 1,4-литров бензинов агрегат с мощност 86 к.с., както и от 1,4-литров бензинов мотор, който влиза в ролята на генератор, в случай че зарядът на батериите спадне в режим на удължен пробег.
Той и неговият близнак, електрическият Opel Ampera, спечелиха „Автомобил на 2012 година за Европа".

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...