Fiat и Chrysler с ново име и лого

Main January 30, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8775 views | no comments

Емблемите на Fiat и Chrysler вече няма да се появяват редом една до друга, както бяхме свикнали напоследък. След окончателното сливане между италианците и американцитете, финиширало миналата седмица, те излизат с ново общо лого. Освен това се сменя и името на компанията - Fiat Chrysler Automobiles N.V. Любопитна подробност е, че тя е регистрирана в Холандия, а данъците си ще плаща във Великобритания. Според представители на новия играч това е заради по-благоприятните данъци и такси в цитираните страни. Ще бъдат пуснати и акции на новосъзадената фирма, чиито акции ще се продават в Ню Йорк и Милано.
Fiat придоби Chrysler през 2009 г., като допреди това беше започната процедура по банкрута на американския гигант. Постепенно италианците увеличиха дела си в него и така се стигна до пълното сливане.
Новият концерн става седмият по величина автомобилен производител в света и от заводите му ще излизат годишно 4,4 млн. коли. Номер едно отново е Toyota, която миналата година е продала 9 млн. 980 хил. единици. На второ място е General Motors – 9 млн. 710 хил., на трето - Volkswagen с 9 млн. 700 хил.
Логото, което ви показваме на снимката, е създадено от RobilantAssociati. То е трибуквено съкращение от имената на двете марки – F като Fiat, C като Chrysler и „A“ като триъгълник, символ на еволюцията и енергията.
Явно съюзът е благоприятен за фалиращия доскоро Chrysler, отчел приход от 1,6 милиарда долара през последната четвърт от миналата година.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...