САЩ отново е пазар №1, но само през юли

Main August 10, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5995 views | no comments

През юли тази година в Китай са били продадени 1,01 млн. леки автомобила, което означава ръст от 6,7% в сравнение с аналогичния период от миналата година. Броят им в САЩ обаче е бил 1,06 млн. Така през юли американският автомобилен пазар отново си възвърна палмата.
Експертите обаче смятат, че Китай отново ще надделее през есента. На това обаче е вероятно да попречат правителствените мерки, насочени към въздържане от регистрация на нови превозни средства.
За цялото седеммесечие обаче продължава да води Китай с резултат от 8,12 млн. реализирани автомобили. За периода януари - юли американците са придобили 7,39 млн. автомобила.
Китай стана най-големия автомобилен пазар през 2010 г., след като в страната бяха продадени общо 13,8 млн. пътнически автомобила. Тогава броят им в САЩ беше 11,6 млн.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...