“Приста Рисайклинг“ стартира изграждането на първия екологичен завод в Източна Европа

Main October 18, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 10050 views | no comments

В гр. Бородянка, Киевска област, Украйна, бе направена първа копка за изграждане на Първия в Украйна и Източна Европа екологичен завод за преработка на отработени масла на компанията „Приста Рисайклинг“ ЕАД. „Зелената инвестиция“ на „Приста Рисайклинг“ ще включва изграждането на 2 технологични модула – всеки от които на стойност 25 (двайсет и пет) млн. долара, резервоарен парк и сливно-наливна естакада за суровини и готова продукция на стойност 10 (десет) млн. долара. В рамките на проекта инвеститорът предвижда откриването на 100 (сто) нови работни места.Изграждането и оборудването на завода ще бъде осъществено по модерна и екологосъобразна американска патентована технология, собственост на SEQUOIA ENERGY & ENVIRONMENT PVT. LTD. САЩ. Целта е да бъде изградена общонационална система за събиране и утилизация на отработените масла – моторни и индустриални. Предвидената инвестиция за тази система от „Приста Рисайклинг“ е 5 млн. долара.Преработвателният процес може да се раздели на две части:- Вакуумна дестилация, където под вакуум ще се отделят леките фракции, водата и тежките гудронови фракции от маслената основа.- Хидроочистка на маслените фракции, получени от вакуумната дестилация с водород, и получаване на готов продукт Базова маслена фракция - група 1, група 2 и група 2+.
Преработвателният капацитет на инсталацията включва два модула по 40 000 (четиридесет хиляди) мт/годишно. Предвидено е при нормално натоварване те да произвеждат 70 000 (седемдесет хиляди) мт/базови масла годишно. За целта компанията „Приста Рисайклинг“ е закупила 45 (четиридесет и пет) декара терен в промишлената зона на гр. Бородянка, върху който се предвижда изграждането на Резервоарен парк с вместимост 9000 (девет хиляди) метрични тона, както и авто- и жп-естакади за суровини и готова продукция. Преработвателният капацитет на инсталацията включва два модула по 40 000 (четиридесет хиляди) мт/годишно. Предвидено е при нормално натоварване те да произвеждат 70 000 (седемдесет хиляди) мт/базови масла годишно.
На тържествената церемония присъстваха: г-жа Даниела Бобева, заместник министър-председател на България; г-н Боян Чуков– съветник на министър-председателя на България; г-н Пламен Бобоков - председател на съвета на директорите на „Приста Ойл“ Холдинг ЕАД, председател на съвета на директорите на „Приста Рисайклинг” ЕАД и почетен консул на Украйна в Република България; г-н Присяжнюк Анатолий Йосипович, председател на Киевската общинска държавна администрация; г-н Ставицкий Едуард Анатольевич, министър на енергетиката на въгледобивната промишленост на Украйна; г-н Проскуряков Олег Альбертович, министър на екологията и природните ресурси на Украйна; г-жа Довженко Валентина Ивановна, съветник на министър-председателя; г-н Красимир Минчев , извънреден и пълномощен посланик на Република България в Украйна; г-н Микола Балтажи, извънреден и пълномощен посланик на Украйна в България; г-н Ерко Георгий Миколаевич, председател на Бородянската общинска държавна администрация ; г-н Виктор Савелиевич Нотевски, почетен консул на Република България в Лвов, и други.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...