Дрифт шампионатът стартира

Main May 7, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 17500 views | no comments

Дрифтъри от най-високо ниво извършват финални настройки по състезателните си автомобили в подготовка за откриването на Super Drift Series 2014. Първият кръг от “Група-Про” на шампионата ще се проведе на 10-11 май на летище Sofia West, с. Кондофрей. В последно време пистата привлича огромни тълпи от зрители и е домакин на най-разнообразни форми на моторен спорт. Конфигурацията за предстоящия кръг със сигурност ще е високоскоростна, каквато ще бъде и за всички останали “Про кръгове, след като това бе гласувано на годишната среща на дрифт състезателите. В борбата за скоростно пързаляне се очакват огромен брой участници, голяма част от които ще изпъкнат с напълно обновени състезателни автомобили, разполагащи с вече крайно нужната извънредна мощност. Стефан Петров е един от тях, който вече тества своят Nissan 200sx с прясно напомпан RB26 двигател от Скайлайн (450 к.с.). Миналогодишният шампион Павлин Пенев пък е набутал чудовищен V8 от BMW M5 (400+ к.с.) под капака на неговото леко като перце BMW Е30, а Петко Петков и Владислав Симеонов от Rockstar Drift Team направо ще подпалват асфалта с техните компресирани М3-ки с по над 600 к.с.
Събитието се организира от UPG, под егидата на БФАС и със съдействието на СБА. Генерални спонсори са ENEOS България и Rockstar Energy Drink. Пожелаваме успешна подготовка на всички състезатели и очакваме да станем свидетели на зрелищно шоу с много пушек и рев на двигатели.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...