Готвач на Ferrari в F1 посети България

Main July 14, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 9185 views | no comments

Тайните от кухнята на Формула 1 разкри Карло Касони, който е главен готвач в моторхоума на Ferrari от 2000 до 2005 г. и Honda в следващите две години. Италианецът е на посещение в България по повод готварската Metro академия и финалния конкурс за рецепти с продукти Mutti, където е съдия. "Най-приятната част от работата ни е по време на състезанието. Тогава е много тихо при нас, защото всички в моторхоума гледат телевизорите. Във Ferrari има закон, че не се сервира храна и напитки по време на състезание, за да могат хората да се фокусират върху него. Но преди и след надпреварата сме много натоварени", коментира Касони пред Auto Bild България. Любимият му пилот е Михаел Шумахер и в момента готвачът страда, че германецът е в много тежко състояние. "От приятел във Ferrari знам, че реагира на съпругата си с движения на окото и мускули на лицето. Трагедията е много голяма. Шуми, както и Барикело имат специфични изисквания. Шумахер закусва с ябълков сок, хляб с мармалад, също така фреш от ягоди или портокал, богати на витамини. Но много лека закуска. За обяд Михаел обича салата, в която има пиле и лук. Барикело предпочита паста с доматен сос или зехтин с пармезан. Шуми предпочита за вечеря спагети с чесън и екстра върджин зехтин и пеперончини. Преди състезания двамата се хранят с нещо леко. Паста или месо на скара като телешко и пилешко", поясни Касони. Главният готвач и всички от моторхоума пътуват по 220 дни в годината, а доставката на пресни храни в различните точки на света не е лесна. На състезателен уикенд се приготвят по 1300 ястия и 50 кг паста всеки ден. "Тайната на вкусната паста е времето за готвене. В моторхоума на Ferrari я приготвяме "ал денте". Това означава почти приготвена или 9 минути варене в солена вода и 2-3 минути соте със сос. Разбира се, също качеството на пастата. Във Ferrari ползвах само "Де Чеко", "Мулизана" и "Рустикела", издава главният готвач, който от Ferrari преминава след това в Honda. "Дженсън Бътън е много добър човек и харесва италианска и японска кухня. През цялото време смесва паста с японска риба, суши и сашими. Също така различен тип салати. Обича и десертите." Агенция Speed-Press

 
Keywords:   formula 1
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...