Българските автомобили на път към Европа

Main December 16, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6210 views | no comments

Българският автомобилен производител Литекс Моторс, който съвместно с най-големия частен китайски производител Great Wall Motors вече повече от 2 години предлага на нашия пазар коли с марка Great Wall, извършва първия си регулярен износ за Европа. Първата партида български автомобили отпътува за Италия днес - 16 декември 2013 г.
Модерният завод на Литекс Моторс в с. Баховица, край град Ловеч беше официално открит преди близо 2 години. За тези 2 години той успя да се развие успешно, да даде работа на много млади хора, да разшири производството си, а вече дори и да изпълнява регулярен износ за европейския пазар.
Капацитетът на заводът е 50 000 автомобила годишно при работа на 2 смени. В завода в момента са заети над 200 души, като при достигане на пълен капацитет могат да достигнат 2000. Поточните линии в завода включват по 84 работни станции. Всеки автомобил преминава през 7 различни точки на контрол на качеството. Системата за управление позволява всяка една операция по колата да бъде индивидуално проследена и да се проверява качеството и крайния резултат от работата на всеки отделен служител. Всеки автомобил има индивидуален паспорт за качество.
В края на ноември тази година стартира производството и на новия модел Great Wall H6, който се очаква да се превърне в хит на пазара в България и в Европа. Моделът се характеризира с елегантна и зряла външна визия, богато стандартно оброудване, високи технологии, изключително обширно вътрешно пространство и ефективни двигатели. Съотношението качество-оборудване-цена на Н6 е най-доброто на пазара.
През 2009 г. Литекс Моторс беше отличен с „Инвеститор Клас А“ от българската агенция по инвестиции, оценяващо направената инвестиция в българската икономика с най-висок клас. През 2012 г. Литекс Моторс получи и наградата „Инвеститор на годината“ за завода за производство на автомобили.
По време на световната дистрибуторска конвенция на Great Wall Motors заводът на Литекс Моторс грабна приза “Най-добър завод за производство на автомобили Great Wall“ за втора поредна година – 2012 и 2013г.
На 18-ти октомври 2012г. българският автомобилен производител Литекс Моторс получи международен сертификат за качество ISO 9001:2008. Документът е издаден от престижната британска организация за типово одобрение и сертификация на автомобили VCA. За първи път подобен сертификат се издавана автомобилна компания у нас. Документът потвърждава, че производствените процеси в завода за автомобили на Литекс Моторс отговарят на най-високите стандарти за качество в световната автомобилна индустрия.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...